SINJ
Grad Sinj otvara savjetovanje s javnošću oko prijedloga I. Izmjena i dopune Proračuna Grada Sinja za 2022. godinu
16. studenoga 2022.
Gradonačelnik Sinja odao počast žrtvama pokolja u Škabrnji
16. studenoga 2022.

Grad Sinj sutra, 17. studenoga 2022. organizira paljenje svijeća uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

S posebnim pijetetom Sinj će se  prisjetiti 450 poginulih Vukovarskih branitelja, 1350 civila, a od toga 86 djece koji su do 19. studenoga 1991. izgubili život u Vukovaru kao i 15 hrvatskih branitelja i 43 civila koji su 18. studenoga ubijeni u masakrirani u Škabrnji.

Sinj će Vukovaru poslati snažnu poruku paljenjem 2 tisuće svijeća na SRC „Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić“.

U 18 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održat će se pjevana misa za branitelje i žrtve Vukovara, Škabrnje i domovine Hrvatske, a poslije mise bit će Mimohod sjećanja do Vukovarske ulice gdje će biti zapaljenje svijeće.

Nakon paljenja svijeća u 20 sati u Gradskom kinu Sinj premijerno će biti prikazan film „Šesti autobus“, drama o padu Vukovara koja svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina.

Pozivam sve Sinjanke i Sinjane da paljenjem svijeća i lampiona zajednički pokažemo kako plamen postojanja svih žrtvi Domovinskoga rata nikada neće biti ugašen i da će vječno gorjeti u srcima Sinjana.

Gradonačelnik: Miro Bulj