Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude
20. listopada 2022.
Zatvaranje ceste u Karakašici
21. listopada 2022.
SINJSKE MAŽORETKINJE

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je upriličio prijem za Sinjske mažoretkinje, koje su na Europskom prvenstvu u mažoret plesu postale trostruke prvakinje Europe u tri različite kategorije. Zlatne medalje i naslov europskih prvakinja osvojile su u kategorijama Paradna grupa seniori, Tradicionalni pom poni juniori te Tradicionalni pom poni mlađi juniori. U kategorijama Paradna grupa seniori i Tradicionalni pom poni juniori, Sinjske mažoretkinje su treću godinu za redom obranile naslov europskih prvakinja.

Uz gradonačelnika Bulja na prijemu se nazočili i njegov zamjenik Denis Bobeta, te savjetnica gradonačelnika Božena Romac. S mažoretkinjama na prijemu su sudjelovale trenerice Vesna Samardžić i Tea Pavić koje nisu krile zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj čestitao je mažoretkinjama i njihovim trenericama na izvanrednom uspjehu, koji je rezultat dugogodišnjeg rada, te poručio da one služe na ponos svom gradu. Istaknuo je da one na najbolji način predstavljaju grad Sinj i na tome im zahvalio. Prigodno im je uručio zahvalnicu i novčanu nagradu za ostvarene rezultate.

Trenerica Vesna Samardžić zahvalila se gradonačelniku na prijemu, kao i financijskoj potpori koju Grad Sinj pruža sinjskim mažoretkinjama tijekom cijele godine. Pohvalila je cure koje su ostavile srce na terenu i time došle do trona Europe. Zahvalila se i svi roditeljima i sugrađanima koji im pružaju podršku u radu, te izrazila nadu da će uz mnogo rada uspjesi biti osigurani i na drugim prvenstvima.

Posjetimo da su na upravo završenom EP u mažoret plesu NBTA Europe koje je održano u Italiji, u gradu Lignanu, a na kojem su se natjecale mažoretkinje iz četrnaest Europskih zemalja – Belgije, Bugarske, Češke, Engleske, Francuske, Italije, Njemačke, Norveške, Moldavije, Nizozemske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske, Sinjske mažoretkinje postale su trostruke prvakinje Europe u tri različite kategorije.

Zlatne medalje i naslov europskih prvakinja osvojile su u kategorijama Paradna grupa seniori, Tradicionalni pom poni juniori te Tradicionalni pom poni mlađi juniori. U kategorijama Paradna grupa seniori i Tradicionalni pom poni juniori, Sinjske mažoretkinje su treću godinu za redom obranile naslov europskih prvakinja, pa je zadovoljstvo tim još i veće.

Osim osvojenih zlatnih medalja osvojile su još i dvije srebrne medalje te jednu brončanu medalju. Srebro i naslov viceprvakinje Europe osvojile su u kategorijama Paradna grupa mlađi juniori i Duo s rekvizitima kadeti Marija Perić i Anđelina Runje, dok je broncu osvojila Lara Ljubas u kategoriji solo s rekvizitima najmlađi.

Hrvatska mažoret reprezentacija osvojila je ukupno osam naslova Europskih prvakinja i time si osigurala prvo mjesto u ukupnom poretku.