STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 23.7.2021.
23. srpnja 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 24.7.2021.
24. srpnja 2021.
aglomeracija

Danas sam poslao i drugi dopis ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćorću, a na znanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću ministarstvu zaštite okoliša i energetike i Hrvatskim vodama da do održavanja 306. Sinjske Alke nađu rješenje za početak izgradnje kanalizacije u Sinju.

Sinjani očekuju hitno rješavanje problema jer samim središtem grada, a pored dječjih vrtića, restorana i ugostiteljskih objekata, teče otvorena kanalizacija koja ugrožava zdravlje građanana i čini veliku opasnost za širenje zaraze na sinjskom području i cijelom slivu rijeke Cetine.

Napominjem kako fekalije koje utječu u rijeku Cetinu iz otvorenih kanalizacijskih sustava već sada zagađuju veliki dio Splitsko-dalmatinske županije jer više od polovine stanovništva na tom području koristi takvu vodu.

Sinjani više ne mogu čekati, rokovi za završetak izgradnje se bliže (2023.godina), a još ne znamo ni kada će se početi graditi.

Tražim odgovore na pitanja jesu li svi dionici spremni sudjelovati u sufinanciranju razlike iznosa cijene radova postignutu u postupku javne nabave u strateškom projektu Aglomeracije Sinj?.

Srdačan pozdrav,

Miro Bulj, gradonačelnik