LOGO SINJ
Grad Sinj otvara savjetovanje s javnošću oko prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o prometu na području Grada Sinja
30. srpnja 2021.
HOHOČAŠĆE
Hodočašće hrvatske vojske, policije, vatrogasaca, povijesnih postrojbi i hrvatskih branitelja
30. srpnja 2021.
Stožer cz grada Sinja

Stožer civilne zaštite Grada Sinja na zahtjev gradonačelnika Mira Bulja danas će poslati dopis Nacionalnom stožeru civilne zaštite za ukidanje ograničenja radnog vremena ugostiteljskim objektima počevši od „Alkarskog tjedna“, ponedjeljka, 02. kolovoza do petka, 20. kolovoza 2021. godine.

Gradonačelnik smatra kako je nakon brojnih koncerata, izložbi i priredbi, koje su se događale kroz manifestaciju Dani Alke i Velike Gospe, epidemiološka slika u Sinju iznimno dobra jer su se na organiziranim događanjima provodile važeće epidemiološke mjere.

Drži kako bi ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata izazvalo dodatni kaos jer u Sinj dolazi iznimno veliki broj gostiju i hodočasnika kako u jutarnjim tako i u večernjim satima.

S druge strane, gradonačelnik smatra kako je ugrožena i egzistencija sinjskih ugostitelja i njihovih obitelji jer zbog COVID-a nisu mogli normalno raditi.

Gradonačelnik ističe kako će Stožer civilne zaštite Grada Sinja i dalje paziti da se provode sve važeće epidemiološke mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze te je istaknuo kako je cjepivo svima omogućeno i dostupno.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja

Denis Bobeta, prof.