STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 7.6.2021.
7. lipnja 2021.
Denis Bobeta
Denis Bobeta, novi načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja
8. lipnja 2021.
KLA SINJ

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj u ponedjeljak, 07. lipnja 2021. g. prisustvovao je redovitoj Izvještajnoj skupštini Kluba liječenih alkoholičara Sinj.

Predsjednik Kluba Sinj Branko Župić pročitao je Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2020. godinu koja su jednoglasno prihvaćena. U svom izvješću Župić je istaknuo kako Klub ove godine obilježava velike 53 godina rada, podsjetivši kako je od 1968. godine kroz Klub prošlo 335 članova. Dodao je kako su u prošloj godini Klubu pristupila dvojica novih članova. Župić je zahvalio svima koji na bilo koji način pomažu u radu Kluba, pri čemu je istaknuo vrlo dobru suradnju Kluba s Centrom za socijalnu skrb Sinj, mjerodavnim sudskim tijelima i brojnim organizacijama te Gradom Sinjem.

Na skupštini su dodijeljena priznanja apstinentima. Podijeljeno je 7 priznanja za apstinenciju od alkohola od jedne do 50 godina. Priznanje je dobio i Nikola Kovačević koji je 15 godina bio i predsjednik Kluba.

„Velika mi je čast vidjeti vas ispred sebe, vas koji se borite protiv zla alkohola. Vaša borba je velika, jer to zlo je zavladalo u našem društvu. Vaša hrabrost je iznimna u tom pogledu što ste se otvoreno i javno tome suprotstavili. U meni čete imati stalnu potporu, bit ću vam dostupan 24 sata dnevno, jer ovaj Klub to zaslužuje u svakom pogledu. Vama i vašim obiteljima želim puno sreće u daljnjim aktivnostima, kako bi zajedno gradili bolju budućnost“, kazao je između ostalog Miro Bulj.

Na svečanosti je dodijeljeno i posebno priznanje dipl. pravnici Mirjani Vučinović za doprinos u radu Kluba.

Priznanje za 10 godina pomoći u radu Kluba dobila je djelatnica Centra za socijalnu skrb.

Vesna Jurković Krolo, dr.med.spec.psihijatar, koja uz socijalnu radnicu Tanju Radan vodi Klub liječenih alkoholičara, istaknula je kako su se prošle godine zbog pandemije koronavirusa na poseban način odvijale aktivnosti u Klubu:
„Nismo mogli održavati naše redovite sastanke u Klubu zbog koronavirusa pa smo sve aktivnosti provodili telefonskom komunikacijom. Razgovarali smo, upućivali članovima što i kako raditi. Pored tih razgovora imali smo i mi svojim kanalima pregled stanja na terenu. Moram pohvaliti sve, nije bilo recidivista i ja im na tome čestitam“, kazala je dr. Vesna Krolo.