Gradonačelnik Bulj s hodočasnicima
14. kolovoza 2023.
Raspored bogoslužja u Župi Gospe Sinjske
14. kolovoza 2023.

Uoči blagdana Velike Gospe, koja se u Sinju slavi i kao Čudotvorna Gospa Sinjska, zaštitnica Grada, u Sinj stižu rijeke hodočasnika. Najviše ih se očekuje tijekom noći i sutra, na sam blagdan.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj tim je povodom uputio poruku i građanima i hodočasnicima.

‘Svim hodočasnicima i putnicima namjernicima želim da se u našem Svetištu osjećaju ugodno i dobro. Na nama, kao domaćinima, je da učinimo sve da im boravak u našem gradu bude što ugodniji i da im ostanu dobri dojmovi. Želim im svima da ih prati zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske. Hodočasnike dočekajte i primite otvorenih ruku i srca i čaša vode koju ponudite hodočasniku može biti znak dobrodošlice’.
Gradonačelnik je pozvao i ugostitelje da za vrijeme svetih misa, a pogotovo za vrijeme procesije, ugase glazbu u svim svojim objektima.
S obzirom na činjenicu da se ovih dana očekuju prometne gužve Grad Sinj je angažirao bobije i prometne redare, a u suradnji s policijom i tvrtkom Kamičak organiziran je besplatan parking za sve one koji će hodočastiti u Sinj.
Dodatna parkirališta osigurana su na području ‘Starog pazara’, ispred Osnovne škole Ivana Lovrića, Franjevačke klasične gimnazije, Veteranskog centra Sinj, na Tripalovom voćnjaku i ispred prodajnih centara.
Upozorio je sve one koji budu nepropisno parkirali da će im vozila biti uklonjena s javne površine. Posebno je upozorio vozače da pripaze gdje parkiraju na dan Velike Gospe i na ulice kojima će se kretati procesija.