STOŽER CZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 11.10.2021.
11. listopada 2021.
GRAD SINJ
Dana 12. listopada 2021. godine, počinje isplata novčanih sredstava za sufinanciranje kupnje udžbenika učenicima srednjih škola
11. listopada 2021.
GRAD SINJ

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je sve bespravne zakupnike i korisnike poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Sinja da u roku od 8 dana dostave ključeve prostora u Gradsku upravu.

Naime, uvidom u službenu evidenciju utvrđeno je kako većina zakupnika i korisnika gradskih prostora već godinama nema regulirane ugovorne odnose za prostore i javne površine koje koriste.

Lošim upravljanjem i nenaplaćivanjem korištenja i zakupnine, građanima Grada Sinja nanesena je ogromna financijska šteta s obzirom na to da se o gradskoj imovini nije brinulo pažnjom dobrog gospodara, a oštećen je i gradski Proračun.

Gradonačelnik je utvrdio kako je registar imovine Grada Sinja nepotpun, gotovo da i ne postoji, prostori su se popunjavali bez ugovora, a za dugoročno nenaplaćivanje prostore nije bilo nikakvih sankcija.

Prema riječima gradonačelnika Grad Sinj će učiniti sve da zaštiti gradsku imovinu te će budući korisnici i zakupci prostora u vlasništvu Grada Sinja morati sukladno ugovornim obvezama iste i ispunjavati.

Bespravni korisnici i zakupnici iz svih navedenih razloga dužni su isprazniti od osoba i stvari prostore koje koriste zaključno s 19. listopadom 2021. godine te ključeve prostora donijeti u Upravni odjel za gospodarstvo, prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i upravljanje imovinom.

Radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa Grad Sinj će krenuti u sudske postupke.