68. rođendan Gradskog bazena
68. rođendan Gradskog bazena Sinj
26. srpnja 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 27.7.2021.
27. srpnja 2021.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je na sastanku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske (MINGOR) s ministrom Tomislavom Ćorićem dogovorio kako će u najkraćem mogućem roku MINGOR i Hrvatske vode izdati suglasnost početak izgradnje Aglomeracije Sinj.

Ministar Ćorić na konferenciji za novinare potvrdio je ovu informaciju te pojasnio kako je vrlo važno da realizacija projekta počne čim prije, odnosno da se u idućem razdoblju ide na to da radovi krenu na dva od tri dijela aglomeracije koji su prošli javnu nabavu.

“Odradit će se novelacija dokumentacije, a ovakav smjer realizacije smatramo dobrim, jer u konačnici nas za to čeka i potvrda JASPERS-a i odobrenje ministarstva financija za sredstva, jer planirano znatno nadmašuje potrebno. U realizaciji projekta Ministarstvo gospodarstva će biti partner Gradu Sinju”, kazao je ministar.

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj istaknuo je kako Sinjani već godinama čekaju izgradnju kanalizacije te rekao kako je projekt aglomeracije jako loše vođen. Napomenuo je kako se ovim projektom štiti rijeka Cetina i naselja u Sinju koja nemaju kanalizaciju.

“Zbog toga smo sretni da se pokreću radovi na dva dijela, ali očekujem da se i treći dio odmah pokrene i da za sve to imamo pisani trag od Hrvatskih voda i Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine i to prije Alke“, rekao je Bulj dodajući da je to važno i za zaštitu rijeke Cetine jer pola Dalmacije pije vodu iz nje“


Aglomeracija Sinj iznimno veliki projekt, rekao je na konferenciji generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković koji je istaknuo kako ovaj projekt znači ugradnju više od 100 kilometara kanalizacijskih, vodoopskrbnih i drugih cijevi, kao i zaštitu voda i otpadnih voda i drugo, te kako je osigurano 40 milijuna kuna za odvodnju i više od 100 milijuna eura za zaštitu sliva rijeke Cetine.


Uz ministra Ćorića, direktora Hrvatskih voda Đurokovića i gradonačelnika Bulja sastanku su nazočili i državni tajnik Mario Šiljeg ispred MINGOR-a, predstavnici Hrvatskih voda, zamjenik generalnog direktora Valentin Dujmović i Voditeljica sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU Fani Bojanić, direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o. Milan Smoljo te predstavnici Jedinice za upravljanje projektom iz tvrtke Exstructa d.o.o., voditelj projekta Darko Jukić i Petar Peroš.