DANA NARCISA
DAN NARCISA
26. ožujka 2022.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 26.03.2022.
26. ožujka 2022.
UMOROVLJENICI

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je otvorio nove, preuređene prostorije Udruge umirovljenika Sinj koje su adaptirane poslije niza godina gdje su se sinjski umirovljenici okupljali u neuvjetnim prostorima.

Na svečanosti na kojoj se okupio veliki broj umirovljenika, građana i gradskih vijećnika mosta predsjednik Udruge, Miroslav Širinić pozdravio je sve prisutne i zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu te je, među ostalim, podsjetio na povijesne podatke Udruge.

‘Činjenica je da je odmah po preuzimanju dužnosti gradonačelnik Bulj obećao adaptaciju ovog prostora, a u konačnici to je obećanje danas i izvršio. Iako je pandemija utjecala na naš rad i druženja, uskoro nastavljamo s našim redovitim aktivnostima, izletima i druženjima, po čemu je Udruga i poznata. Također, očekujemo i upis novih članova kojima će ovaj preuređeni prostor biti mjesto druženja i provođenja slobodnoga vremena’ – poručio je Širinić.

Gradonačelnik Bulj je na početku svojega govora istaknuo da je iznimno ponosan na ovaj projekt, kao i na sam rad Udruge, te je dao obećanje da su im njegova vrata uvijek otvorena. Također je poručio:

‘Moramo poraditi na tomu da naši stariji ne budu zanemareni, da se osjećaju prihvaćeno, da mogu biti i naši mlađi ovdje uključeni zajedno sa vama i to nam je u interesu – da se nitko ne osjeća socijalno izolirano. Hvala vam što sam dobio prigodu da ostvarim ovaj projekt koji je značajan i poruka je politike koju ću provoditi zajedno sa vama. Politika socijalne uključivosti, zdravstvene uključivosti, brige za naše starije.’

Ova humanitarna, dragovoljna, samostalna, nestranačka i neprofitna organizacija trenutačno broji oko 400 članova. Udruga djeluje pod raznim nazivima od 1946. godine, a prošle godine su obilježili 75. obljetnicu postojanja.