Čestitka gradonačelnika Mira Bulja povodom blagdana velike Gospe
14. kolovoza 2023.
Poziv za dostavu ponuda za nabavu radova „Radovi na sanaciji tvrđave Grad – zapadni dio“
17. kolovoza 2023.
MIRO BULJ

Nakon blagdana Velike Gospe gdje je kroz Sinj prethodnih dana hodočastilo više od 200. 000 vjernika iz raznih krajeva Hrvatske, BiH i drugih zemalja iskazujem iznimno zadovoljstvo radom svih naših službi koji su se pobrinuli da na dostojanstven i gostoljubiv način prihvatimo goste našega grada. Posebno iskazujem zadovoljstvo što je naš grad vjernike i hodočasnike dočekao spreman, u slavljeničkom raspoloženju, a sve je prošlo bez većih incidenata što me posebno veseli.

Izražavam zahvalnost Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske svim franjevcima i gostima Samostana za dobru organizaciju svečanih slavlja i svetih misa.


Želim se zavaliti i svim dežurnim službama JVP i DVD Sinj, Hitnoj medicinskoj pomoći na izvrsnoj organizaciji svojih službi koje su bile na usluzi svim hodočasnicima, vjernicima, ali i našim sugrađanima kao i djelatnicima Policije koji su stalno bili na terenu i regulirali promet iako ne mogu opravdati bespotrebno pisanje kazni za nepropisno parkiranje za vrijeme velikih gužvi i nedostatka parkirnih mjesta.

Zahvalnost iskazujem i tvrtki za upravljanjem parkiralištima „Kamičak“ koja se brinula o otvorenim besplatnim parkiralištima na području grada, njihovim djelatnicima, bobijima i studentima koji su aktivno i ažurno obavljali svoje zadaće. Tvrtki“ Čistoća Cetinske krajine d.o.o „ čiji su djelatnici danonoćno radili kako bi grad, uz nezapamćeno veliki broj hodočasnika, bio uredan i uređen za prihvat gostiju. Poštivale su i sve moje preporuke za gašenjem glazbe tijekom misnih slavlja u svetištu.

Za kraj zahvalio bih komunalnim redarima grada Sinja i drugim gradskim službama, koji su prethodnih dana bez pauze bili na usluzi gradu, posjetiteljima i građanima gotovo 24 sata.

Zahvaljujem se i građanima Sinja koji su svojim gostima, a i svim drugim hodočasnicima bili iznimno dobri domaćini. Hvala i svima drugima koji su na bilo koji način doprinijeli da svetkovina naše Gospe bude na najvišoj mogućoj razini.

Hvala svima.