DAN SESTRINSTVA
Sinjske patronažne sestre radno obilježile Međunarodni dan sestrinstva
12. svibnja 2022.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 12.05.2022.
12. svibnja 2022.
VOLONTERI

U sklopu manifestacije ‘Hrvatska volontira’, koja se od 11. do 15. svibnja održava na nivou cijele Hrvatske, bit će održane ukupno 302 volonterske akcije. U projekt se i ove godine uključila udruga Srma iz Sinja i to s dvije akcije.

Jutros u 11 sati volonteri Srme, kojima su se pridružili volonteri – učenici Tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića i Srednje strukovne škole Bana Josipa Jelačića iz Sinja te inkluzivni volonteri iz sinjske ispostave Centra Juraj Bonači i djelatnici Gradske uprave Grada Sinja bojali su klupe u Gradskom parku.

Koordinatorica humanitarnih akcija Dijana Filipović Grčić kazala nam je da je provedba dvosatne akcije dogovorena s Gradom Sinjom.

‘Mi smo odabrali naš Gradski park kao mjesto djelovanja naše akcije. Učenici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju napravili su i montirali dvije daske koje su nedostajale na jednoj klupi. To nam je ‘bolo’ oči već 5,6 godina i kako se to nikako nije rješavalo, odlučili smo to popraviti. Volonteri iz Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića i inkluzivni volonteri iz Centra Juraj Bonaći bojat će ove klupe, pa koliko ih danas uspijemo obojati – uspijemo, a što ne uspijemo – ostavit ćemo za sljedeći put, kazala je Filipović Grčić.

Volonteri udruge Srma danas su u prodajnom centru Kaufland u Sinju sudjelovali i u akciji prikupljanje humanitarne pomoći za potrebe Socijalne samoposluge grada Sinja. Humanitarna akcija prikupljanja pomoći odvijat će se sve do kraja tjedna, a organizirana je povodom Tjedna Crvenog križa.

PREUZETO: WWW.FERATA.HR