SINJ
21. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
27. rujna 2023.
Promocija knjige ’23_Ni ovo nije bija moj dan’ brigadira Hrvatske vojske i veterana 4. gardijske brigade Ante Čokolića
28. rujna 2023.

Gradonačelnik Miro Bulj donio je Odluku o raspisivanju novoga Javnog poziva za dodjelu potpora poduzetnicima.

Riječ je o programu za sinjske poduzetnike kojim će se financirati poduzetnici početnici, postojeći gospodarski subjekti, deficitarna i ostala zanimanja.

Potpore po ovom Programu dodjeljuju se kroz sljedeće mjere:

Mjera 1. Potpora novoosnovanim poduzećima

Mjera 2. Poticanje postojećih gospodarskih subjekata

Mjera 3. Subvencioniranje zapošljavanja

Mjera 4. Poticanje ulaganja u smještajne kapacitete

Prijava na Javni poziv započeti će u u četvrtak, 5. listopada 2023. g. u 8.00 h, a traje do 3. studenoga 2023. g., odnosno do utroška sredstava. 

Cilj ovog Programa je stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja kroz financiranje pojedinačnih poduzetničkih projekata na području Grada Sinja.

Potpora se dodjeljuje poduzetnicima u obliku  bespovratnih novčanih sredstava za njihove već provedene projekte. Prihvatljivi troškovi po ovom Javnom pozivu su ulaganja nastala u tekućoj (2023.) godini, a najkasnije do dana predaje zahtjeva, a prema uvjetima navedenim u Javnom pozivu.

Obrazac prijave na Javni poziv popunjava se na računalu, a kompletna prijava dostavlja se preporučeno poštom u zatvorenoj kuverti ili osobno u Pisarnicu Grada Sinja.

Napominjemo da potpore iz MJERE 1. i MJERE 2. poduzetnici mogu dobiti najviše jednom, a drugi put iznimno pod uvjetom da je korisnik potpore povećao broj zaposlenika, sukladno Javnom pozivu.