Kreće izgradnja kanalizacije u Brnazama, Gradonačelnik najavio nova ulaganja i impozantan ulazak u Sinj
8. rujna 2023.
Gradonačelnik Bulj izrazio sućut obitelji preminule rukometašice Maje Zorice
9. rujna 2023.
2022/2023

book with green board background

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj donio je Odluku o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć učenicima osnovnih škola.
Riječ je o jednokratnoj novčanoj pomoći za učenike iz obitelji slabijeg imovinskog stanja u jednokratnom iznosu od 70,00 eura. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imat će roditelji onih učenika osnovnih škola kojima prihod po članu obitelji ne prelazi 230,00 eura za mjesec koji prethodi mjesecu kojem je podnesen zahtjev.

Podsjetimo, jednokratnu novčanu pomoć prošle godine uveo je sinjski gradonačelnik Miro Bulj kao pomoć roditeljima osnovnoškolaca čija primanja nisu prelazila 1700 kuna po članu kućanstva. Ove godine cenzus je povećan na 230 eura, a porasla su i novčana davanja na 70 eura. Ovu mjeru prošle godine u Sinju je koristilo 159 osnovnoškolaca.

Zahtjevi se podnose na posebnom obrascu, uz potvrdu o upisu učenika u osnovnu školu, presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu za roditelja – podnositelja zahtjeva, potvrdu o primanjima za prethodni mjesec – za sve članove kućanstva, uvjerenje zavoda za zapošljavanje – za sve nezaposlene članove kućanstva kao i dokaze o ostvarenim prihodima za sve članove zajedničkog kućanstva.

Obrazac se može preuzeti ispod objave, na stranicama Grada Sinja www.sinj.hr ili na porti Gradske uprave na adresi Dragašev prolaz 24 u Sinju.

Zahtjevi se mogu podnositi zaključno s 31. listopada 2023. godine.