GVARDIJAN I GRADONAČELNIK
Novi sinjski gvardijan fra Marinko Vukman posjetio gradonačelnika Bulja
1. kolovoza 2022.
SINJ
Obilježavanje 27. obljetnice vojno-redarstvene akcije „OLUJA“-Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja
2. kolovoza 2022.

U organizaciji udruge Klape Gospi Sinjskoj, a uz organizaciju Grada Sinja, u Sinju će se u četvrtak 4. kolovoza održati 13. Festival marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’.

Ove godine na Festivalu će se izvesti nove autorske skladbe posvećene Djevici Mariji.

Po izboru umjetničkog voditelja Festivala Mojmira Čačije, nastupit će 8 ponajboljih hrvatskih klapa: Amfora, Mirabela, Kurjože, Kapric, Praska, FA Linđo, Skradinke i Orca.

Stručni ocjenjivački sud, sastavljen od renomiranih glazbenika, dodijelit će tri nagrade autorima za najbolje skladbe te jednoj klapi za najbolju izvedbu. Osim članova stručnog ocjenjivačkog suda, nagradu za najbolju izvedbu dodijelit će i publika.

Podsjetimo, festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’ odmah je prepoznat u glazbenom svijetu pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. i 2017. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe dok su albumi s Festivala 2011. i 2017. nominirani u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe.

Festival i ove godine ima humanitarnu notu, pa će dio prihoda biti doniran Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.


Ulaznice se od danas poslijepodne mogu preuzeti u knjižarama i papirnicama Papirko ili u suvenirnici Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, a Festival će se održati u dvorištu crkve u 20 sati i 30 minuta.