DARIVANJE KRVI
U Sinju prikupljene 72 doze krvi
12. lipnja 2022.
RADOVI MO
Nastavljaju se radovi u MO
13. lipnja 2022.
KUP GRADA SINJA

Sinjski Hipodrom nakon tri godine ponovno je bio mjesto okupljanja velikog broja zaljubljenika u konjički odnosno galopski sport. Naime, Konjičko – galopski klub Piket i Hrvatski galopski Savez organizirali su 10. Kup Grada Sinja.Pokrovitelj ove manifestacije bio je Grad Sinj u suradnji s Zajednicom sportskih udruga grada Sinja.

Veliki broj gledatelja, njih više od tisuću, uživalo je po lijepom vremenu u četiri trke. Glavnu trku dana 10. Galopski kup grada Sinja osvojilo je grlo La Manche, vlasništvo Ranča Mustang – Glavice s jahačem Zenom Kelemenom.


U neizvjesnoj završnici grla od tri godine i starijih na 1800 metara, La Manche je u samom finišu prestigao druga grla i donio veliko slavlje obitelji Jenjić i brojnim njihovim navijačima:
Što reći. Grlo je prije izvjesnog vremena došlo u naše vlasništvo i znali smo da je njegova kvaliteta neupitna. Drago mi je da je nakon ovih godina pauze i prve održane trke, čast da osvoji Kup svoga grada pripala našem konju. Nadam se da je ova priredba naznaka povratka ponovnih nekoliko godišnjih trka u Sinju’, istaknuo je između ostalih u ime pobjedničke obitelji Boško Jenjić.

Drugo mjesto pripalo je grlu Boy Z, vlasništvo obitelji Zevnik iz Slovenije, a treće mjesto osvojilo je grlo Gato Pardo iz štale Noemi Racing (Mađarska). Na četvrtom mjestu plasiralo se grlo Sixtynine vlasništvo Stipe Bogdana iz Sinja.

U utrci za III. Kup Cetinske krajine na 1400 metara, naslov najbržeg grla osvojilo je grlo Diablo Sts obitelji Zevnik (Slovenija) s jahačem Nobertom Nagyiem. Drugo mjesto pripalo je grlu Bareta iz mađarske štale Ruland. Na trećem mjestu plasiralo se grlo Amfora vlasnice Diane Garifulin (Hrvatska).

Prije ovih međunarodnih trka održane su dvije trke ‘Alaša’ obje na 800 metara. U prvoj trci startalo je 9 grla. Prvo kroz cilj prošlo je grlo Red Star vlasništvo Luke Paleška s jahačem Stipom Pavićem. Na drugom mjestu bilo je grlo Alfa Polaris vlasništvo Borisa Čabe i trenera Bože Majić Zeca. Treći u cilju bio je Mister Daglas Luke Kanaeta.
U drugoj trci ‘Alaša’ Kup Markovača pobijedilo je grlo Lusian Bolt vlasništvo Ivice Rogošića s jahačem Bartulom Župićem, na drugom mjesto bilo je grlo Moctezuma vlasništvo Ivana Kovačevića, a treće je bilo grlo Valentin vlasništvo Ivana Vukasovića koji je bio i jahač. Ukupan nagradni fond za sve četiri trke bio je 62 tisuće kuna. Nagrade pobjednicima uručili su gradonačelnik Miro Bulj, predsjednica GK Piket Maja Kovačević, dir. TZ grada Sinja Monika Vrgoč, predsjednik ZŠU Sinja Josip Malbaša sa svojim suradnicima.

U prigodnom dijelu programa, prije završne i glavne trke dana, nastupile su sinjske mažoretkinje sa šest koreografija, a u glazbenom dijelu nastupio je sastav Z band.

Prije glavne trke gledateljima se obratio gradonačelnik Miro Bulj čestitavši organizatorima na odlično pripremljenoj i organiziranoj priredbi. Izrazio je zadovoljstvo što je prva trka nakon tri pandemijske godine u Hrvatskoj održana upravo u Sinju. Bulj je istaknuo kako će grad još više poticati razvoj konjičko-galopskog sporta i organizaciju ovih priredbi. Bulj je pozvao sve zaljubljenike u konjički sport da krenu na ponovno oživljavanje galopskih trka, a grad će im u tome pomoći. Također je naglasio veliki turistički potencijal kojeg nudi ovaj dio Sinja s Hipodromom kao središnjim mjestom.

Prvu organizaciju galopske priredbe u svom životu imala je Maja Kovačević istinski zaljubljenik u ovaj sport, inače poznata po značajnim aktivnostima, posebno onima koji se u vjerskim i drugim prigodama organiziraju u Brnazama.

‘Mislim da je bilo na nivou sve. Same trke, veliki broj gledatelja, prava fešta. Zahvaljujem svim svojim suradnicima, gradu i gradonačelniku na potpori i svima koji su dali ruke na bilo koji način. Ovo nam je poticaj za daljnje aktivnosti, u prvom redu za trku na jesen’, kazala je kratko čelnica GK Piket Maja Kovačević.

Glavni tajnik Hrvatskog galopskog saveza i glavni steward trka Marko Blažević kazao je kako je uz sve ono lijepo što se događalo na Hipodromu, posebnost dao izuzetno uređen i pripremljen Hipodrom, za što zasluge idu direktorici tvrtke Kamičak Marini Cvitković i njenim djelatnicima. Svi koji su ovo subotnje poslijepodne i večernje sate odlučili provesti na sinjskom Hipodromu imali su veliku ponudu jela i pića.

PREUZETO: WWW.FERATA.HR