Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti kandidata (pisano testiranje): Viši referent za poslove Gradskog vijeća i Gradonačelnika-vježbenik
31. svibnja 2024.
Čestitka Mira Bulja
31. svibnja 2024.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je posjetio Čačijin Dolac gdje su zbog pada dalekovoda i strujnog udara smrtno stradale krave koje su pasle na livadi.

Gradonačelnik Bulj susreo se s vlasnikom usmrćenih krava, Nikšom Čačijom koji za smrt krava optužuje isključivo HEP koji nije zamijenio dotrajale i sagnjile drvene stupove. Čačija tvrdi kako su mještani ovoga naselja već godinama upozoravali HEP na ovakav nemili ishod.

Sam gradonačelnik Bulj godinama je, kaže, slao bezbroj dopisa HEP-u, upozoravao pa čak i prosvjedovao zbog neulaganja u infrastrukturu. S druge strane, HEP se ograđuje i kaže da je za pad dalekovoda koji je usmrtio stoku kriv grom.

Bulj je uvjeren da iz Uprave HEP-a lažu:

Nitko grom nije čuo, stupovi padaju, goveda ugibaju, tako je moglo proći dijete ili netko drugi. Glavno je da oni prodaju plin za cent, svojim tajkunima i sponzorima. Glavno je da će Grlić Radman zaraditi na ovim kravama. Dok naša Cetina proizvodi 40 posto hidroenergije ovdje kod nas je infrastruktura kao iz doba Divljeg zapada, “Doc” Hollidaya  i  šerifa Wyatt Earpa“, oštar je bio sinjski gradonačelnik i dodao kako narod s ovih područja bježi.

S ovakvim ponašanjem ste raselili Dalmaciju, Zagoru, a tako raseljavate i Hrvatsku. Pretvorili ste nas, koji imamo ovoliko prirodnih bogatstava, u eksploatacijsko polje. Ciljano iseljavate Hrvate s naših ognjišta, a onda imenujete ministre poljoprivrede i demografije za navodni spas naroda, a u interesu tajkuna. Našega seljaka tjerate sa zemlje i gasite mala poljoprivredna gospodarstva koja proizvode domaću hranu i to samo kako bi pogodovali uvoznim lobijima. Ponašate se kao kolonisti i držite nas za robove, a to nećemo biti i stat ćemo vam na kraj. Danas ste ubili krave, a sutra su na redu ljudi. Vi ste obične štetočine i talog društva“, poručio je gradonačelnik Bulj.