STOŽER CZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 3.11.2021.
3. studenoga 2021.
STOŽER CZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 4.11.2021.
4. studenoga 2021.
MIRO BULJ

Odlukom gradonačelnika Sinja Mira Bulja svi srednjoškolci koji su se prijavili na raspisani natječaj, a zadovoljavaju propisane uvjete dobit će učeničku stipendiju. Riječ je, do sada, o najvećem broju stipendija koje su sinjski gradonačelnici dodjeljivali ranijih godina.

Sinjsko Gradsko vijeće u prosincu 2019. godine donijelo je Odluku o stipendiranju srednjoškolaca iz obitelji lošijeg imovinskog statusa, kojima prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ne prelazi iznos od 1.500 kuna. Pravilnikom je propisano da visinu i broj stipendija za svaku školsku godinu utvrđuje Gradonačelnik posebnom odlukom. Sredstva za stipendije osiguravaju se u proračunu Grada Sinja sukladno financijskim mogućnostima, a isplaćuju na za deset mjeseci školske godine.

Tako je prve godine, u školskoj 2019./2020. godini temeljem Javnog poziva odobreno i isplaćeno 38 stipendija u mjesečnom iznosu od 300 kuna. Prošle godine stipendiju je u mjesečnom iznosu od 300 kuna dobivalo 50 srednjoškolaca.

Ove godine na Javni poziv Grada Sinja stiglo je ukupno 95 prijave. Odlukom gradonačelnika Mira Bulja svih 85 učenika, čije prijave zadovoljavaju sve uvjete natječaja, primat će gradsku stipendiju.

‘Temeljem Pravilnika koji mi, kao Gradonačelniku daje to pravo, donio sam odluku prema kojoj će svi srednjoškolci, čije prijave ispunjavaju cenzusne uvjete od 1.500 kuna i ostale propisane kriterije, primati stipendiju’, kazao je gradonačelnik Bulj.

Stipendije u mjesečnom iznosu od 300 kuna, dodjeljuju se za 10 mjeseci, a bit će isplaćene u tri rate.

‘U idućoj godini ćemo poraditi na tome da podignemo cenzus i iznos stipendije za naše srednjoškolce i za to osiguramo sredstva u Proračunu Grada Sinja’, najavio je gradonačelnik.

Ugovori o stipendiranju potpisivat će se od ponedjeljka, 8. studenog u prostorijama Gradske vijećnice od 9 do 11 i od 12 do 14 sati. Učenici, odnosno njihovi roditelji/skrbnici, koji u ponedjeljak ne potpišu Ugovor to mogu učiniti svakoga radnoga dana u zgradi gradske uprave, soba br. 31, počevši od 9. studenoga, od 9 do 11 i od 12 do 14 sati.

Kako bi se što prije počelo s isplatom stipendija, iz Grada Sinja pozivaju učenike, odnosno njihove roditelji/skrbnike, da što žurnije pristupe potpisivanju ugovora o stipendiranju te da dostave broj svog žiro računa (IBAN) i naziv banke kod koje je otvoren, ukoliko ih nisu dostavili uz prijavu na Natječaj za dodjelu stipendija.