Sinjski krnjeval i Smotra mačkara cetinskoga kraja – 2024.
15. siječnja 2024.
Upozorenje na opasne vremenske prilike
18. siječnja 2024.

U gradu poznatom po višestoljetnoj tradiciji i viteštvu ovaj će vikend umjesto alkarskog zova odjekivati neki novi zvukovi drugog Festivala novoga zvuka koji se održava u organizaciji Udruge za promicanje suvremene umjetnosti Sinj – UPSUS i Grada Sinja

Festival nove klasične i eksperimentalne glazbe zamišljen je kao mjesto podrške i promocije mladih skladatelja, s daljnjim ciljem popularizacije i približavanja klasične glazbe široj publici, a održat će se u petak i subotu, 19. i 20. siječnja, u multimedijalnoj dvorani Palacina u Sinju.

U dva dana festivala zainteresirana publika moći će prisustvovati dvama klasičnim koncertima, jednom koncertu improvizacijske glazbe, slušaonici suvremene eksperimentalne glazbe i koncertu eksperimentalne elektroničke glazbe. 

“Prve večeri slušat ćemo najnovija djela sedmoro mladih autora iz hrvatske i BiH, u izvedbi mahom lokalnih profesionalnih glazbenika. U subotu nas kroz krajolike suvremene klasične glazbe vodi nadareni violončelist Vid Veljak, prezentirajući djela za za violončelo i elektroniku, nakon čega će nas producent i kompozitor elektroničke glazbe Nikola Krgović (N/OBE) povesti na glazbenu vožnju najbitnijim točkama svog rada.

Polaznici glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju prisustvovat će radionici improvizacije i sound paintinga koju će voditi klarinetistica Ivana Bandalo Benzon, a srednjoškolci iz tehničke škole Ruđera Boškovića izrađivat će jednostavne sintesajzere pod mentorstvom Tina Dožića. Prezentaciju njihova rada posjetitelji će poslušati na kratkom improvizacijskom koncertu u subotu ujutro.

Ispred nas je uzbudljiv glazbeni vikend u Sinju. Pozivamo sve glazboljupce da nam se i ove godine pridruže u istraživanju krajobraza nove glazbe.”, poručuju organizatori festivala.

Detaljan raspored festivala, uz biografije sudionika, možete pronaći na internet stranici https://upsus.hr/ ,a snimke s prošlogodišnjeg festivala pogledati na https://www.youtube.com/@Festivalnovogzvuka .

Detaljan program na https://upsus.hr/