Sinju više od 5000 eura za edukacije o otpadu
10. kolovoza 2023.
Gradonačelnik primio slavodobitnika Alke i pobjednike Bare i Čoje
11. kolovoza 2023.

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbila je žalbu drugog ponuditelja u postupku javne nabave projekta poboljšanja infrastrukture Aglomeracije Sinj, radovi na vodoopskrbnom sustavu, sustavu odvodnje i rekonstrukcija državne ceste kroz naselje Brnaze, Grupa 2 kao neosnovanu.

Ovim rješenjem omogućuje se potpisivanje ugovora s odabranim izvođačem tvrtkom Inero d.o.o iz Splita i početak radova u Brnazama na Lotu 2 odnosno Grupi 2 radova.

Podsjetimo, kroz Grupu 2 Aglomeracije Sinj planirani su radovi rekonstrukcije dijela državne ceste DC1 kroz Brnaze, u dužini od 1.750 metara, od Lidla do Masle, postavljanje 30.160 metara kanalizacijske mreže na koju će biti priključeno 665 kućnih priključaka, izgradnju 6 crpnih stanica, rekonstrukciju i sanaciju 5.408 metara vodovodne mreže na koju će se moći priključiti 345 novih korisnika.

Kroz ovaj Projekt dogradit će se obostrani nogosptupi i nova javna rasvjeta, a Grad Sinj kao partner financirati će zeleni pojas i drvorede čime će Sinj dobiti impozantan ulazak u grad.

Cijena radova na Aglomeraciji u Brnazama, Grupa 2  iznosi 18.800.262,68 eura s PDV-om, a očekivani rok izgradnje je 24 mjeseca od potpisivanja ugovora, potpisivanje ugovora bit će u što skorije vrijeme.