Jednostavna nabava – uređenje malog igrališta s umjetnom travom uz gradski stadion (ponovljeni postupak)
13. ožujka 2020.
logo_gradSinj_naslovna
Obavijest o odgodi 29. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja
16. ožujka 2020.

S obzirom na to da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku o zatvaranju srednjih i osnovnih škola, fakulteta kao i dječjih vrtića od ponedjeljka 16. ožujka 2020. preporučuje se da djeca i učenici ostanu kod kuće. U tom smislu Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac donijela je Odluku o mjerama sprečavanja širenja bolesti epidemije koronavirusa na području Grada Sinja, koja uključuje privremeno obustavljanje rada svih dječjih vrtića kao i preporuku odgode održavanja javnih skupova, te druge mjere opreza.


Odluku možete pogledati ovdje.

Više informacija o organizaciji i načinu rada vrtića možete dobiti na internet stranici vrtića ili od nadležnih ravnatelja, dok će informacije o prihvatu učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće roditelji dobiti pravovremeno od škole.

Nadalje, danas 13. ožujka 2020. godine, Stožer civilne zaštite Grada Sinja sastao se u Gradskoj upravi pod vodstvom gradonačelnice Kristine Križanac i načelnika Stožera Igora Vidaline, na temu djelovanja svih službi i njihovih resursa u situacijama vezanim za prevenciju, zaštitu i pojavu koronavirusa (COVID-19). Na današnjoj sjednici stožera uz sve članove, sudjelovali su i voditeljica Sinjske ispostave Zavoda za javno zdravstvo SDŽ, područni epidemiolog dr. Ana Kokot Živalj i sanitarni inspektor Vitomir Filipović Grčić.

Na sastanku je konstatirano kako za sada na području SDŽ i Grada Sinja nema oboljelih, te je situacija stabilna, no da je itekako važno pridržavati se propisanih higijenskih mjera i uputa zdravstvenih tijela i institucija kao i Županijskog i Nacionalnog stožera. Utvrđeno je kako su sve službe, sukladno svojim ovlastima, na raspolaganju sa svojim ljudstvom i resursima te da od nadležnih zdravstvenih tijela institucija, kao i Županijskog i Nacionalnog stožera, očekuju upute i naloge, o čemu će građani Sinja biti redovno informirani putem gradske internet stranice i lokalnih medija.


Za više informacija građani se upućuju na upute nadležnih zdravstvenih tijela i organizacija koje su objavljene na niže naznačenim mrežnim stranicama.


https://zdravlje.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/

https://www.who.int/

https://civilna-zastita.gov.hr/