logo grad sinj
Poziv za prijave za rad u biračkim odborima za provedbu izbora za zastupnike u Hrvatski sabor
16. lipnja 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 16.6.2020.
16. lipnja 2020.
cz rh

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je dana 15. lipnja 2020.godine donio nove tri odluke, i to Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 i Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Isto tako HZJZ je objavio je nove upute i preporuke, koje se tiču načina održavanja športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva, načina rada u djelatnosti trgovine, te organizacije vezano uz rad škola radi ispravljanja negativnih ocjena i “produžne” nastave.

Predmetne akte možete pogledati na internet stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, www.civilna-zastita.gov.hr , i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, www.hzjz.hr .