stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 24.6.2020.
25. lipnja 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 26.6.2020.
26. lipnja 2020.
cz rh

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio nove dvije odluke koje stupaju na snagu danas 25. lipnja 2020. godine.

Tako je donesena Odluka o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa prema kojoj su vozači, ostali zaposlenici i putnici u javnom prometu obvezni nositi maske i pridržavati se protuepidemijskih mjera. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju dok su u prijevoznom sredstvu javnog prijevoza prisutne osobe bez zaštitne maske za lice.

Također je donesena i Odluka o dopuni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH. Odlukom je utvrđen poseban režim ulaska u RH osoba koje dolaze iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije, na način da su te osobe dužne boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu odnosno drugom odgovarajućem prostoru u vremenskom trajanju od 14 dana od dana ulaska u RH. Obveza samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji se prilikom ulaska u RH tranzitiraju kroz navedene države kao i prekogranične radnike.