Nove preporuke i upute HZJZ
19. svibnja 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 20.5.2020.
20. svibnja 2020.
cz rh

Stožer CZ RH dana 18. svibnja 2020. godine donio je tri nove Odluke u nastavku III. faze relaksacijskih mjera i reaktiviranja gospodarstva.
Međuostalim odlukama je privremena zabrana prelaska preko graničnih prijelaza RH, izuzev osoba kojima je to Odlukom dozvoljeno, produžena do 15. lipnja 2020.godine, a uvedena je i nužna mjera zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima (kruzerima) koji prevoze više od 40 putnika u morske luke i luke unutarnje plovidbe.
Isto tako izmijenjena je Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Prema predmetnoj odluci, protuepidemijske mjere koje su i dalje ostale na snazi su zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 40 osoba na jednom mjestu, te obustava svih sportskih natjecanja na otvorenom i zatvorenim objektima. U tom smislu novina je da je od 18. svibnja dozvoljeno obavljanje kulturnih djelatnosti, zatim djelatnosti revija i sajmova, rad bazena i sauna, održavanje dječjih i drugih radionica te rad škola stranih jezika.

Odluke možete pogledati ispod ove objave.