stožer civilne zaštite logo
PRIOPCENJE SCZ SDŽ 16.9.2020.
16. rujna 2020.
zaređenej u crkvi
Gradonačelnica uputila čestitku mons. Anti Joziću u prigodi ređenja za nadbiskupa Cisse
16. rujna 2020.
Stožer cz grada Sinja

Prema danas dostupnim podacima koji su dostavljeni iz Županijskog stožera CZ u 10:00 sati, na području Sinja potvrđeno je novih 11 slučajeva pojave zaraze koronavirusom.
Također iz Dječjeg vrtića Bili Cvitak Sinj, obaviješteni smo kako je jedna odgojiteljica u područnom vrtiću Potočnica Glavice, Covid pozitivna, zbog čega je istoj kao i još jednoj djelatnici vrtića određena mjera samoizolacije. Također prema uputama epidemiologa i cijela vrtićka skupina koju čini 21 dijete je upućena u samoizolaciju o čemu su od strane epidemiologa obaviješteni roditelji djece, a u samom vrtiću je provedena dezinfekcija prostora.


Od ponedjeljka je u Sinju počelo i uzimanje briseva na koronavirus, te je prvog dana uzeto 20 briseva, jučer 44, a danas 46 uzoraka. Brisevi se uzimaju svakog radnog dana od 7:00 do 9:00 sati ujutro, uz liječničku uputnicu. Iznimno, testiranje je moguće obaviti i bez uputnice, uz plaćanje i dostavu isprintanog dokaza o izvršenoj uplati. Prije dolaska na testiranje potrebno je uplatiti iznos od:

  • za Rt Pcr na Sars- COV 2, – 698,00 kuna
  • nadoplata za izdavanje nalaza na Rt Pcr Sars COV 2, na engleskom jeziku 125,00 kuna, (PDV uključen), na račun NZJZ SDŽ, Privredna banka: IBAN:HR3823400091100180529, SWIFT:PBZGHR2X, poziv na broj – OIB osobe

Zadnjih dana Stožer CZ Grada Sinja u sklopu aktivnosti obišao je sve osnovne škole i vrtiće na području grada i s odgovornim osobama analizirao spremnost za početak školske i predškolske godine te ispunjavanje preduvjeta iz previđenog Protokola za suzbijanje koronavirusa u tim ustanovama.

Također se svakodnevno provodi nadzor nad provedbom nošenja maski u zatvorenom prostoru, kao i ostalih općih protuepidemijskih mjera, u sklopu čega su i obaviještena nadležna tijela (Državni inspektorat i ŽC 112) o uočenim nepravilnostima poput nenošenja maski i velikog broj putnika prilikom prijevoza učenika i putnika u organiziranom i javnom linijskom prometu, kao i nedosljednoj primjeni i osiguravanju propisane distance kod pojedinih ugostiteljskih objekta.


Iz svega navedenog razvidno je kako virus snažno cirkulira u populaciji, te je situacija na području Grada i Županije itekako ozbiljna, a zbog čega će se i mjere nadzora u narednim danima pojačano provoditi. Stoga i dalje apeliramo na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera i uputa (higijena, dezinfekcija, distanca od 1,5m i nošenje zaštitnih maski), na razumijevanje i odgovornost.