Gradonačelnik osudio pokušaj uništenja i oštećenja spomen ploče Anti Bakotiću Baki
25. veljače 2013.
Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s Kornelijom Puljić, vl. obrta „Elastoplast“, Split
5. ožujka 2013.

Dana 27. veljača 2013. g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „Poljud Vile“ d.o.o.,Split, te ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „ABES“ d.o.o., Split.

Tvrtka „Poljud Vile “ d.o.o., Split bavi se djelatnošću građenja i inženjeringom u građenju, a trenutno ima 31 zaposlenog radnika. Na području GZK-Sinj namjeravaju izgraditi proizvodno-skladišnu halu za potrebe obavljanja svoje djelatnosti. Imaju namjeru širiti poslovanje tvrtke na proizvodnu djelatnost bravarske konstrukcije i građevinske limarije. Realizacija planirane investicije u konačnici dovela bi do otvaranja novih 15 radnih mjesta.

Tvrtka „ABES“ d.o.o., Split, također se bavi djelatnošću građenja i inženjeringom u građenju, a trenutno imaju zaposlenih 35 radnika. Na području GZK-Sinj namjeravaju izgraditi proizvodno-servisnu halu za potrebe obavljanja svoje djelatnosti, te proizvodnju metalnih konstrukcija i servisa građevinskih strojeva i opreme. Realizacijom planirane investicije u I.fazi planira se novozapošljavanje za 5 radnika, dok bi se realizacijom II- faze otvorilo dodatnih 15 novih radnih mjesta.