logo_gradSinj_naslovna
Donesene mjere o načinu održavanja vjenčanja, sprovoda te zabrani korištenja dječjih i sportskih igrališta na području Grada Sinja
21. ožujka 2020.
logo_gradSinj_naslovna
Donesene mjere o privremenoj obustavi javnog prometa i ograničavanju javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu
21. ožujka 2020.
logo_gradSinj_naslovna

Stožer Civilne zaštite Grada Sinja vezano uz Odluke Nacionalnog stožera apelira na sve građane da se strogo pridržavaju donesenih Odluka te mjera ograničavanja društvenog okupljanja i distanciranja kako bi svojim trezvenim i odgovornim ponašanjem pridonijeli zajedničkom cilju – očuvanju javnog zdravlja i života svih građana.
Posebno se upozoravaju građani da nije dozvoljeno okupljanje ispred lokalnih trgovina gdje se ispijaju alkoholna pića i ostvaruje društveni kontakt. Stoga se mole vlasnici trgovačkih centara i manjih lokalnih trgovina, da s ciljem daljnjeg provođenja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa (Covid-19) te dodatne zaštite stanovništva, ograniče prodaju alkoholnih pića i okupljanje ispred dućana. Isto tako napominje se kako su zabranjena sva sportska i društvena okupljanja, uključujući i Sinju svojstvena tradicionalna nedjeljna okupljanja na balotama.
Provedbu navedenih mjera kontrolirat će policija i komunalno redarstvo, koji će kažnjavati sve koji se ne pridržavaju predmetnih Odluka.