Preminuo Ivica Glavan, gradonačelnik Grada Sinja
15. srpnja 2015.
Posljednji ispraćaj od Ivice Glavana, gradonačelnika Grada Sinja
18. srpnja 2015.

Povodom smrti Ivice Glavana, gradonačelnika Grada Sinja, Komemorativni skup sjećanja otvoren za javnost, sugrađane, prijatelje i znance održati će se u petak 17.VII.2015.g. u Gradskom kinu Sinj s početkom u 11:00 sati, dok će pokop i sprovodni obred biti održan istog dana na mjesnom groblju „Sv. Roka“ u Udovičićima  s početkom u 18:00 sati.

Isto tako, Odlukom Zamjenice gradonačelnika Grada Sinja, Kristine Križanac, dan komemoracije i pogreba, petak 17.VII.2015. g. , proglašava se Danom žalosti u Gradu Sinju. Dan žalosti označiti će se isticanjem zastava Republike Hrvatske i zastave Grada Sinja na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost. Tijekom Dana žalosti neće se održavati događaji sa zabavnim sadržajima.

Također Odlukom potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, Milana Smolje, za danas sazvana tematska sjednica Gradskog vijeća, odgađa se. O terminu održavanja vijećnici će biti obaviješteni naknadno.

Odluka o proglašenju Dana žalosti