STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 9.8.2021.
9. kolovoza 2021.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 10.8.2021.
10. kolovoza 2021.
GRAD SINJ

U srijedu 11. kolovoza 2021. godine u u Dvorani Alkarskih dvora, održat će se svečana sjednica članova Kriznog štaba bivše općine Sinj iz 1991. godine i svih aktera tog vremena u cilju prezentiranja i sagledavanja uloge i značenjaja Kriznog štaba općine Sinj, kriznih štabova po mjesnim zajednicama i poduzećima u obrani Sinja i Cetinske krajine.


Krizni štab bivše općine Sinj za obranu Sinja i Cetinske krajine osnovan 08. kolovoza 1991. godine sa ciljem funkcionalnog povezivanja i djelovanja svih segmenata obrane na području svoje nadležnosti.


U Krizni štab bivše općine Sinj, tada su imenovani:
Ante Turudić za predsjednika, Marko Bilobrk za koordinatora snaga za obranu te članovi Joško Bošnjak, Ante Gverić, Pavao Budimir, Branimir Petričević, Ivica Romac, Zdravko Škarpa, Frano Jošt, Nikola Tomašević, Dinko Fanchini, dr Marko Jukić, Slavko Đapić i Damir Delija.
Za tajnika Kriznog štaba imenovan je Ante Tonći Mandac.


U međuvremenu je došlo do izmjena u općinskom Kriznim štabu, pa je umjesto Ante Turudića za predsjednika Kriznog štaba imenovan Vicencije Biuk i za člana umjesto dr Marka Jukića imenovana je dr Vesna Krolo.
Bilo je i drugih promjena u nastavku rada Kriznog štaba, jer su u međuvremenu u Krizni štab uključeni novi članovi Izvršnog vijeća, novi zapovjednici iz Zbora narodne garde i Policijske postaje.


Treba istaći, da je općinski Krizni štab imao na raspolaganju suradnike iz redova Sekretarijata za obranu i svih općinskih organa uprave, službenike Policijske postaje Sinj, službenike Crkve i Caritasa, Uprave i djelatnike sinjskih poduzeća, sinjskih javnih službi i udruga građana, čelnike i pripadnike političkih stranaka, rukovodstava mjesnih zajednica, službenike Štaba Teritorijalne obrane te ugledne pojedince iz političkog, kulturnog, gospodarskog i javnog života.


Veliki doprinos u radu i djelovanju Kriznog štaba, dali su, i: tadašnji Hrvatski radio Sinj, Hrvatska pošta, DVD Sinj, Crveni križ, Dom zdravlja i hitna pomoć Sinj, Centar za obavješćivanje, javljanje i uzbnjivanje (COJOU), Teklićka služba Sekretarijata za obranu, vozači skupštinskih službi, Izvršnog vijeća i općinskih organa prave te brojni drugi kolektivi i pojedinci.


U pripremi i organizaciji te dostojanstvenom i svečanom obilježavanju 30. godišnjice osnivanja i djelovanja Kriznog štaba bivše općine Sinj pružio je Grad Sinj, odnosno gradonačelnik Miro Bulj, kao i ostali čelnici gradova i općina Cetinske krajine.


U Sinju, 10. kolovoza 2021. godine

Inicijativni odbor za obilježavnje