24 08 2022
Gradonačelnik Bulj primio svjetske i europske prvake u veslanju
24. kolovoza 2022.
25 08 2022
U Sinju obilježena 31. obljetnica napada na vojarne bivše ‘JNA’
25. kolovoza 2022.
25 8 2022

U četvrtak, 25. kolovoza 2022. godine HVIDR-a Sinj i Koordinacija braniteljskih udruga Sinja i Cetinskog kraja, organiziraju obilježavanje 31. obljetnice napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na cetinski kraj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.
Podsjećamo, pod vodstvom ratnog zločinca Ratka Mladića u to vrijeme, još pod krinkom JNA, 25. kolovoza 1991. godine u ranim jutarnjim satima počeo je združeni napad JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Kijevo i Vrliku.
Kao odgovor na velikosrpsku agresiju, istog dana oko 13,30 sati u Sinju su hrvatski branitelji napali vojarne JNA Kula i Tadija Anušić, a blokiran je i vojni poligon Kukuzovac. U napadu na iste poginuli su branitelji i hrvatski dragovoljci Ivan Kamber iz Rude (vojarna Kula) i Luka Erceg iz Otoka (vojarna Tadija Anušić).
U borbama na vrličkom području navedenog dana i sutradan poginuli su Ante Barać (Zelovo), Ivo Lelas (Vrlika), Ilija Perajica (Livno), Ivan Tomaš (Trogir), te Frane Jurić Arambašić ( Kijevo).


U znak sjećanja na te događaje, kao i cijeli Domovinski rat, borbu za suverenu Republiku Hrvatsku, HVIDR-a Sinj i Koordinacija braniteljskih udruga Sinja i Cetinskog kraja svake godine dostojanstveno i prigodno obilježava taj dan i odaje počast svima onima koji su dali sve što su mogli – svoje živote za neovisnu državu Republiku Hrvatsku. Za to im vječna slava i hvala.


PROGRAM OBILJEŽAVANJA:
Polaganje vijenaca i paljenje svijeća:
08,30 kod spomen obilježja Ivanu Kamberu u vojarni ‘126 brigade’ (bivša ‘Kula’)
09,00 kod spomen obilježja Luki Ercegu u vojarni “Ivaniša Nelipića”
09,30 kod spomenika poginulim braniteljima u Spomen parku Hrvatskih branitelja (kod gradske uprave)
09,45 kod spomen obilježja prvom predsjedniku Hrvatske dr.Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu
10,00 Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule, preminule i nestale Hrvatske branitelje u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske