SINJ
Obavijest Gradskog izbornog povjerenstva
24. svibnja 2023.
14. Olimpijski festival dječjih vrtića u Sinju
26. svibnja 2023.

30. svibnja 2023.godine (utorak) Grad Sinj i Koordinacija braniteljskih udruga s područja Grada Sinja i Cetinske krajine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća organiziraju obilježavanje državnog blagdana Dana državnosti koji se u Sinju obilježava kao i Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine.

 Delegacija Grada Sinja i braniteljskih udruga Sinja i Cetinskog kraja će položiti vijenac i zapaliti svijeće na Spomen bisti ratnom ministru obrane Republike Hrvatske i počasnom građaninu Grada Sinja, Gojku Šušku, na istoimenog trgu u Sinju, u 09:00 sati

Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Sinja i Cetinskog kraja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz odavanje počasti i prisjećanjem na pokojnog prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, ratnog ministra obrane Republike Hrvatske Gojka Šuška, svih poginulih i nestalih u Domovinskom ratu kao i svih umrlih branitelja, kako Sinja i Cetinskog kraja tako i Hrvatske, u 09:20 sati.

 Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomen bisti prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu na istoimenom trgu u Sinju održat će se u 09:45 sati.

 Sveta misa zahvalnica za Domovinu i sve poginule i nestale hrvatske branitelje, prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Republike Hrvatske, dr. Franju Tuđmana, ratnog ministra obrane Republike Hrvatske Gojka Šuška, sve poginule i umrle branitelje Republike Hrvatske služit će se u 10:00 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

U okviru programa održat će se 25. Memorijal Gojko Šušak na terenima ŠRC “104 Dalmatinca” u Turjacima s početkom u 12 sati.

Pozivamo Vas da se pridružite i svojom nazočnošću uveličate obilježavanje državnog blagdana Dana državnosti i Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine.