Predstava “Bitka za Vukovar” u Gradskom kinu Sinj
14. studenoga 2023.
Pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Proračuna Grada Sinja za 2024.g. s projekcijama za 2025.g. i 2026.g.
15. studenoga 2023.

Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u petak, 17. studenoga 2023. organizira obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Vijenci će se položiti na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u „Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata“ (ispred zgrade Gradske uprave) u 17:00 sati, a nakon toga  ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu.

Paljenje svijeća bit će nakon polaganja vijenaca.

U 18 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održat će se sveta misa za branitelje i žrtve Vukovara, Škabrnje i domovine Hrvatske, a poslije mise održati će se Mimohod sjećanja do Vukovarske ulice.

Gradonačelnik Bulj pozvao je sve Sinjanke i Sinjane da paljenjem svijeća i lampiona zajednički pokažu kako plamen postojanja svih žrtvi Domovinskoga rata nikada neće biti ugašen i da će vječno gorjeti u srcima Sinjana.