Prijem za slavodobitnika 300. Sinjske alke
21. kolovoza 2015.
Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima
23. kolovoza 2015.

Dana 23. kolovoza (nedjelja) 2015. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.Tog dana vijence ćemo položiti ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u 9:00 sati.

Također, dana 25. kolovoza (utorak) 2015. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti 24. obljetnicu napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj. Tom prigodom zapaliti će se svijeće i položiti vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata (ispred zgrade Gradske uprave) u 8:30 sati, nakon čega će vijenci biti položeni na mjestima pogibije hrvatskih branitelja: Luke Ercega kod vojarne “Ivaniša Nelipića” u 9:00 sati i Ivana Kambera ispred vojarne “Kula” u 9:20 sati.

Sveta misa zahvalnica za Domovinu, poginule i preminule hrvatske branitelje održati će se istog dana u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10,00 sati.

Poziv s Programom obilježavanja možete preuzeti ispod ove objave.

Europski Dan sjećanja

24. obljetnica napada na vojarne