STOŽER CZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 31.10.2021.
31. listopada 2021.
STOŽER CZ SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 1.11.2021.
1. studenoga 2021.
1.11.2021.

U organizaciji Grada Sinja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Sinju je danas obilježen blagdan Svih svetih.

Program je počeo u 8 sati i 30 minuta, kada su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u Sinju. Uz gradonačelnika Mira Bulja, zamjenika gradonačelnika Denisa Bobetu, savjetnicu gradonačelnika Boženu Romac i predsjednika Gradskog vijeća Petra Župića, vijence su položili predstavnici PP Sinj, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Viteškog alkarskog društva, sinjskog HDZ-a i MOST-a nezavisnih lista i drugi. Himnu ‘Lijepa naša’ intonirala je Gradska glazba Sinj, a molitvu odrješenja predvodio sinjski župnik fra Perica Maslać.

Nakon toga vijenci su položeni na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te ispred biste prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu. Sveta misa služena se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati.

Nakon svete mise, delegacija grada Sinja položila je vijence i zapalila svijeće na grobovima pokojnog gradonačelnika Ivice Glavana na groblju u Udovičićima i pokojnog gradonačelnika Nikole Tomaševića u Brnazama.