Čestitka gradonačelnice povodom Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine
30. svibnja 2019.
logo_gradSinj_naslovna
Gradonačelnica Križanac pozvala birače da iziđu na glasovanje na izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Sinja
31. svibnja 2019.

Dana 30. svibnja 2019. godine u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata s područja Sinja i cetinskog kraja, te suorganizaciju Grada Sinja i Grada Trilja svečano je obilježen Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine.

Program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja u Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata, ispred zgrade Gradske uprave Sinj. Vijence su položili predstavnici gradova i općina s područja cetinskog kraja, predvođeni gradonačelnicom Sinja Kristinom Križanac, predstavnici Splitsko- dalmatinske županije, predstavnici braniteljskih udruga proizišli iz Domovinskog rata, predstavnici gradskih vijeća Sinja i Trilja, političkih stranaka, Ministarstva hrvatskih branitelja, Vojarne 126. brigade HV-a Sinj, MUP-a, Viteškog alkarskog društva i drugi. Molitvu odrješenja molio je župnik Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Perica Maslać. Zatim su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom trgu. Program obilježavanja je nastavljen u Trilju, gdje je u crkvi Sv. Mihovila služena misa zahvalnica za Domovinu i sve poginule i preminule hrvatske branitelje, koju je predvodio je triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas, uz koncelebraciju fra Daniela Stipanovića.

Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenja svijeća na Spomen obilježju poginulih branitelja ispred triljske crkve te mimohod hrvatskih branitelja do triljskog gradskog parka, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulom hrvatskom branitelji Igoru Lipotiću Igiju.