Koncert Mješovitog zbora grada Sinja
18. studenoga 2022.
Delegacija Grada Sinja na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
18. studenoga 2022.

U organizaciji Grada Sinja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Sinju danas je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Program je počeo u 9 sati polaganjem vijenaca na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Uz savjetnicu gradonačelnika Boženu Romac vijence su položili zamjenici predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja Smilja Pogačić i Nikola Vučković, gradski vijećnici, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Sinja, predstavnici političkih stranaka, predstavnici Viteškog alkarskog društva i drugi. Himnu ‘Lijepa naša’ intonirala je Gradska glazba Sinj, a molitvu odrješenja je izmolio sinjski župnik fra Antonio Mravak.

Nakon toga su položeni vijenci i zapaljene svijeće isred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu.

Delegacije Grada Sinja predvođena gradonačelnikom Mirom Buljem sudjeluje na obilježavanju Dana sjećanja u Vukovaru, a delegacija predvođena zamjenikom gradonačelnika Denisom Bobetom sudjeluje na obilježavanju u Škabrnji.