stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 22.8.2020.
22. kolovoza 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 23.8.2020.
23. kolovoza 2020.
europski-dan-sjecanja-na-zrtve-svih-totalitarnih-i-autoritarnih-rezima

Danas 23. kolovoza 2020. godine, Grad Sinj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa na groblju Sv. Frane prigodno je obilježio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.
Ovaj dan obilježava se u spomen na 23. kolovoza 1939. godine, kada su tadašnja nacistička Njemačka i staljinistički Sovjetski Savez potpisali sporazum Molotov-Ribbentrop – javni pakt o nenapadanju, ali tajni o podjeli interesnih sfera u istočnoj Europi.
Obilježavanjem današnjeg Spomendana, u ime Grada Sinja, izvršne vlasti i Gradskog vijeća, izraženo je poštovanje svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima u Europi i Hrvatskoj, te odana dužna počast onima koji su se suprotstavili totalitarnoj i autoritarnoj vladavini.
Nakon što je intonirana himna Republike Hrvatske, minutom šutnje je odana počast svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima nastradalima u Hrvatskoj i svijetu, a molitvu odrješenja za sve žrtve tih režima, te za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata prevodio je župnik fra Perica Maslać.
Vijence je u ime Grada Sinja položio savjetnik gradonačelnice Ivan Medvid.