Ponovljen javni poziv za radove u ulici Put Petrovca u Sinju
2. ožujka 2023.
Hrvatski Caritas donirao sredstva za opremanje vrtića na Hanu
6. ožujka 2023.

U Osnovnoj školi Ivana Lovrića održane su radionice o prehrani za učenike petih razreda u sklopu projekta “Abeceda pravilne prehrane” koje provodi Udruga Zdravi dan. Učenici su bili jako angažirani i zainteresirani za učenje o zdravim prehrambenim navikama i dobrobitima uravnotežene prehrane. Radionice su održane uoči obilježavanja Svjetskog dana debljine 04. ožujka.

Kroz igru je obrađena tema o zdravlju crijevnog mikrobioma, uključujući važnost voća i povrća, opasnosti konzumiranja previše šećera i dobrobiti tjelesne aktivnosti.

Učenici su bili angažirani i oduševljeni radionicom, postavljali su mnogo pitanja i aktivno sudjelovali u raspravi. Udruzi je bilo drago što kroz svoje znanje i stručnost mogu educirati i inspirirati mlade umove u nadi da će promovirati zdrave prehrambene navike i pozitivan odnos prema hrani. Radionice su vodile magistre nutricionizma Tea Vučković i Ružica Vukadin.

Radionicama Udruge Zdravi dan pridružio se i zamjenik sinjskog gradonačelnika Denis Bobeta koji je u razgovoru s djecom ukazao na važnost pravilne prehrane, boravka u prirodi i bavljenja sportom. Djeci je poručio kako je jako bitno što ranije uvesti zdrave prehrambene navike kao i aktivnosti u svakodnevni život jer se posljedice loših navika odraze u starijoj životnoj dobi.

Sve u svemu, nutricionistička radionica bila je odličan uspjeh, a udruga se raduje nastavku suradnje sa zajednicom na promicanju zdravog života.