stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 17.10.2020.
17. listopada 2020.
stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 18.10.2020.
18. listopada 2020.
polaganje vijenca

Danas, 17. listopada 2020. godine u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca 2. bojne 4. brigade ZNG ‘Cro angels’ Sinj obilježena je 30 godina hrvatskih zračnih snaga – Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG-a.

Svečanost je počela u 10 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u kojoj je služena sveta misa i molitva za pokojne pripadnike postrojbe i sve poginule u Domovinskom ratu. Svetu misu predvodio je gvardijan fra Ante Čovo.

Nakon toga je uslijedilo polaganje vijenaca kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu. Program je nastavljen polaganjem vijenaca kod spomenika branitelja Domovinskog rata te kod spomenika ‘Slomljeno krilo’ u naselju Šimci, gdje su 26. siječnja 1992. godine poginula petorica zrakoplovaca pripadnika SZV-a. Nakon toga, položeni su vijenci kod spomenika na aerodromu Piketu gdje je održan i zrakoplovni program kojeg su izveli članovi AK Sinj.

Vijence je, u ime Grada Sinja položila gradonačelnica Kristina Križanac. Prigodnim govorom zahvalila se svima posebno ovom prigodom zrakoplovcima koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske.

U ime predsjednika Vlade RH i SDŽ okupljenima se prigodno obratio dožupan Luka Brčić a u ime vrhovnog zapovjednika predsjednika RH, ministra obrane i NGSOSRH pozdrave je okupljnima prenio brigadni general zapovjednik HRZ Mihael Križanec.