SINJ
Javni poziv za predlaganje programa/projekata u Programu javnih potreba u razvoju civilnog društva Grada Sinja za 2023. godinu
26. siječnja 2023.
SINJ
Natječaj za prodaju/osnivanje prava građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj
27. siječnja 2023.

U Sinju je danas, 26. siječnja prigodnim programom obilježena 31. obljetnica pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG-a, hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, koji su poginuli u padu zrakoplova AN-2, na današnji dan 1992. godine u sinjskom naselju Šimci.

Bila je to jedna od prvih i najvećih zrakoplovnih tragedija u Domovinskom ratu koje su se danas, na 31. obljetnicu prisjetili rodbina i prijatelji poginulih, pripadnici HRZ-a, Županije, Grada i braniteljskih udruga.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz članove obitelji poginulih zrakoplovaca i poginulih branitelja u Domovinskom ratu, počast je odalo i izaslanstvo Grada Sinja i predstavnici Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine na čelu s gradonačelnikom Mirom Buljem i predsjednicom Udruge Dragicom Hrgović.

Počast je odao i  jedini preživjeli u nesreći od prije 31 godinu, Zvonko Kovačević, koji je nakon stradavanja nastavio svoje djelovanje u OSRH kroz 4. gardijsku brigadu, gdje je bio na časničkim dužnostima sve do umirovljenja.

Obilježavanje ove važne obljetnice počelo je svetom misom zadušnicom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske koju je predvodio, kao i molitveni obred kod spomenika  ‘Slomljeno krilo’, vojni kapelan 93. zrakoplovne baze Zadar, don Ivo Topalović, uz koncelebraciju gvardijana fra Marinka Vukmana.