stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 28.10.2020.
28. listopada 2020.
logo grad sinj
Javni natječaj za dodjelu učeničkih stipendija u 2020./2021. školskoj godini
29. listopada 2020.
Stožer cz grada Sinja

Od ponedjeljka 02. studenog 2020. godine, COVID punkt za uzimanje briseva na koronavirus koji se trenutno nalazi na parkingu ispod Doma zdravlja u Sinju, premješta se na lokaciju parking prostora do sjeverne tribine Gradskog stadiona NK Junak Sinj, na adresi Put šumarije 16.
Razlog premještanja je smanjivanje prometnih gužvi koje su učestale oko Doma zdravlja Sinj, ali i epidemiološki razlozi, konkretno smanjivanje mogućih kontakata osoba koje čekaju testiranje s osobama koje trebaju neke druge zdravstvene usluge u sklopu Doma zdravlja.

Brisevi na novoj lokaciji će se uzimati svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) od 8:00 do 11:00 sati ujutro, isključivo uz liječničku uputnicu, a postoji mogućnost testiranja uz plaćanje.
Također, Grad Sinj kako bi ubrzao cijeli proces i smanjio gužve, udovoljio je molbi NZJZ SDŽ te kao ispomoć djelatnici koja uzima brisove, putem student servisa osigurao dodatnu djelatnicu koja će odrađivati administrativne poslove vezane uz testiranje.

I ovim putem podsjećamo kako se zbog specifičnosti situacije i sprječavanja daljnjeg širenja zaraze, uzorkovanje i uzimanje brisova na COVID-19 obavlja isključivo na vanjskim otvorenim prostorima ili ispred montažnih objekata postavljenih za tu namjenu, te iz sigurnosnih razloga nije moguće tu uslugu obavljati u zatvorenim prostorima.