logo_gradSinj_naslovna
Čestitka gradonačelnice povodom Svjetskog dana učitelja
5. listopada 2018.
I. izmjene i dopune Proračuna Grada Sinja
5. listopada 2018.

Dana 05. listopada, na terenima Š.C. „Ivica Poljak- Sokol i Andrija Alčić“, Policijska uprava splitsko-dalmatinska i Grad Sinj organizirali su „Sajam mogućnosti“.

Sajam mogućnosti je druga komponenta preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ koji se uspješno provodi od 2011. godine, a ovo peta godina da se Sajam održava u Sinju. Preventivni projekt „Zajedno možemo više“ usmjeren je na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i svih drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je prvenstveno učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola.

Na sinjskom Sajmu mogućnosti, djeca i njihovi roditelji imali su se priliku upoznati s različitim sadržajima i aktivnostima kulturno-umjetničkih, športskih i ostalih udruga na području Grada Sinja, a sve kako bi djeca za sebe mogla odabrati aktivnost kojom bi kvalitetno ispunila slobodno vrijeme. Osim dobivanja informacija o klubovima i udrugama, djeca su uz ostalo mogla zaigrati mini stolni tenis, jahati konja, te igrati dječju Alku.

„Sajam mogućnosti“ pratilo je lijepo i sunčano vrijeme tako da su djeca uživala u prigodnom programu sinjskih mažoretkinja, dječjeg zbora „Sinjski slavuji“ nastupu gimnastičarki „Gimnastičkog kluba Sinj“, te predstavljanju tradicijskih običaja KUD-a Cetina. Djeca su na sajmu mogla vidjeti opremu padobranaca, razne letjelice i drona, vatrogasnu opremu, a policijski službenici su upoznali djecu s načinom rada policije.

Svim sudionicima i posjetiteljima zahvaljujemo na podršci u održavanju ovogodišnjeg Sajma mogućnosti.