STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 17.6.2021.
17. lipnja 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 18.6.2021.
18. lipnja 2021.
12 17062021

U Uredu gradonačelnika grada Sinja danas je održan inicijalni sastanak na temu prenamjene bivše vojarne Ivaniša Nelipića za javne i društvene namjene.

Sastanku su nazočile: ravnateljica glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju Dobrila Veršić, ravnateljica Gradske knjižnice Sinj Ira Pandža, voditeljica Galerije Sikirica Dragana Modrić, v.d. pročelnica Upravnoga odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom u Gradu Sinju Ivana Pavić i savjetnica gradonačelnika Božena Romac.

Na sastanku su definirane potrebe javnih ustanova za novim prostorom. Predstavnice svih ustanova složile su se kako je bivša vojarna Ivaniša Nelipića najbolje prostorno rješenje za smještaj Galerije Sikirica, Glazbene škole Jakova Gotovca i Gradske knjižnice Sinj.

Uređenjem novih gradskih prostora i izmniještanjem postojećih ustanova, Grad Sinj bi neiskorištene javne prostore stavio u funkciju obrazovanja i kulture, a građani bi dobili nove edukativne i kulturne sadržaje.

Na sastanku je dogovoreno kako će Grad Sinj ispitati mogućnosti realizacije uređenja bivše vojarne te pronaći najbolje modele sufinanciranja.