Stožer cz grada Sinja
Odgovori na najčešća pitanja vezano uz izdavanje propusnica
22. prosinca 2020.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 22.12.2020.
22. prosinca 2020.
22122020

Danas, 22. prosinca 2020. godine u uredu gradonačelnice Grada Sinja održan je radni sastanak na temu prometne situacije na raskrižju LC 67040 (Ulica M.Buljana i Ulica Put ferate) u Sinju, gdje se nalazi TC Kaufland i autobusni kolodvor. Raskrižje je značajno opterećeno brojem vozila te je sigurnost prometovanja ugrožena. Sve to potvrđuju brojne prometne nezgode, a otežano uključivanje vozila s parkinga TC Kaufland kao i otežano uključivanje autobusa i osobnih vozila iz Ulice Put ferate upućuju na nužnost kvalitetnijeg rješenja ovog raskrižja.

Sastanku su, uz gradonačelnicu Kristinu Križanac, nazočili gosp. Petar Škorić, ravnatelja ŽUC SDŽ, Savjetnik za promet gdin. Željko Sikirica, predstavnik TC Kaufland, gosp. Letica, direktor Promet Sinj, gosp. Dražen Radelja, sa svojim suradnicima.

Zaključeno je da će se pristupiti izradi prometnog rješenja koje će obuhvatiti raskrižje od D1 do prve krivine u dužini od 2 km kojim će se podići sigurnost prometovanja vozila i pješaka. Nakon izrade prometnog rješenja pristupit će se potpisivanju Sporazuma svih dionika s ciljem konačne realizacije prometnog rješenja.