Svečano otvoreni „Dani Alke i Gospe Sinjske 2018.“
23. srpnja 2018.
logo_gradSinj_naslovna
Zvonko Maras podnio ostavku na dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja
26. srpnja 2018.

Dana 25. 07. 2018. godine u Upravi Hrvatskih cesta u Zagrebu održan je sastanak gradonačelnice Grada Sinja Kristine Križanac i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića na temu unapređenja cestovne mreže na području Grada Sinja i šireg područja. Na sastanku su utvrđene sljedeće činjenice i postignuti dogovori vezano uz rekonstrukcije cesta na području Grada Sinja.

S obzirom na visoki stupanj gotovosti projektne dokumentacije za „Rekonstrukciju raskrižja državne ceste DC1, lokalne ceste LC67040 (Ul. M. Buljana) i Matića ulice u Sinju“ (križanje kod Općine) i činjenice da se Hrvatske ceste nalaze pred ishođenjem građevinske dozvole, Hrvatske ceste će uložiti dodatne napore kako bi se radovi na rekonstrukciji završili do početka 304. Sinjske alke.
Hrvatske ceste svjesne su znatnog prometnog opterećenja državne ceste DC1 na području Grada Sinja, te će u narednom razdoblju kroz slijedeći rebalans plana nabave uvrstiti izradu građevinsko-prometnog elaborata „Analiza prometne mreže državnih i županijskih cesta na području grada Sinja (Kukuzovac, Turjaci, Otok, Obrovac Sinjski, Hrvace, Radošić)„.
Prometnim elaboratom će se napraviti građevinsko-prometnu analizu postojećih prometnica, te dati prijedloge varijantnih rješenja novih prometnih pravaca u svrhu optimalizacije prometne mreže.
Podaci iz prometnog elaborata, nakon revizije, koristiti će se kao ulazni podatak za eventualne izmjene i dopune prostorno-planske dokumentacije, planiranje zahvata u prostoru, ta kao ulazni podatak za daljnju razradu projektne dokumentacije u smislu izgradnje sinjske obilaznice i nadopune županijske cestovne mreže.