MIRO BULJ
Gradonačelnik Miro Bulj podržao Inicijativu da država preuzme financiranje predškolskog odgoja i obrazovanja
23. rujna 2021.
STOŽER CZSDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 24.9.2021.
24. rujna 2021.
satanak zajedno za djecu sinja

Dana 23. rujna 2021. godine u Gradskoj vijećnici grada Sinja održan je sastanak na temu provedbe projekta „Zajedno za djecu Sinja“. Prijavitelj projekta je Dječji vrtić Bili cvitak, dok su partneri na projektu Grad Sinj, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode „Cjelovit život“ i Udruga za sportsku rekreaciju „Cvrčak“.


Predstavnici nositelja projekta i predstavnici partnera su raspravljali o provedbi projekta, te zaduženjima partnera na projektu. Dogovoreni su daljnji sastanci svih dionika, kako bi se projekt što uspješnije realizirao.
Podsjetimo, projekt „Zajedno za djecu Sinja“ u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014 -2020. Za projekt je odobreno 2.296.008,40 kuna bespovratnih sredstava, a rok provedbe projekta je 24 mjeseca.
Sredstvima iz ESF-a financiraju projekti kojima se „ranjivim skupinama“ nastoji pomoći da poboljšaju radne vještine i izglede za zapošljavanje: mlađima od 25 godina, starijima od 54 godine, dugotrajno nezaposlenima i osobama s invaliditetom.


Kroz projekt se namjeravaju provesti radionice za roditelje, art radionice, radionice socijalnih usluga/ aktivnosti centra za savjetovanje i podršku kao dodana vrijednost u projektu ( inovativna socijalna usluga) i za radionice sportski program poticanje psihomotornog razvoja mladih, izradit će se priručnici poticanja psihomotornog razvoja ciljne skupine. U sklopu programa adaptirat će se prostor dječjeg vrtića u kojem će se održavati radionice i aktivnosti, nabavit će se oprema, određen broj osoba će pohađati autoškolu, program računalnog operatera, te će se dio osoba educirati za njegovateljicu/gerontodomaćicu.