LOGO SINJ
Odobrene potpore poljoprivrednicima
9. srpnja 2021.
STOŽER SDŽ
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 10.7.2021.
10. srpnja 2021.
sastanak stožera

U Gradskoj vijećnici danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Sinja. Na Sjednici se raspravljalo o pripremi svih službi Grada te snaga CZ za nadolazeće blagdane Sinjsku Alku i Veliku Gospu. Stožer je, također, analizirao stanje na području Grada Sinja vezano za pandemiju COVID-19.

Načelnik Stožera Denis Bobeta istaknuo je kako je trenutna epidemiloška situacija na području Sinja kao i na području cijele Županije povoljna te kako prije donošenja bilo kakvih Odluka vezanih za manifestacije treba sačekati kako će se razvijati situacija na našem području.

Zbog očekivano velikog broja gostiju u Sinju, ali i popratnih manifestacija na kojima se očekuje veći broj posjetitelja načelnik Bobeta predložio je sastanak sa svim sudionicima događanja, vjerskim institucijama, VAD-om kao i sa svim pravnim i gospodarskim subjektima zbog dogovora oko načina organizacije.

Na zajedničkom sastanku će se dogovoriti način provođenja nužnih epidemioloških mjera u cilju zaštite građana od pandemije uz pomoć snaga civilne zaštite. Također će se dogovoriti načini kontrole svih subjekata koji se bave organizacijom događanja, a posebno ugostitelja.

Načelnik je istaknuo kako će Stožer civilne zaštite Grada Sinja od nacionalnog stožera zatražiti produženje radnog vremena za Dane Alke i Velike Gospe.