logo_gradSinj_naslovna
Obavijest Gradskog izbornog povjerenstva Grada Sinja
21. svibnja 2019.
Zaključen novi ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK Sinj
24. svibnja 2019.

Dana 22. svibnja 2019. godine u organizaciji Slobodne Dalmacije i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, na Ekonomskom fakultetu u Splitu održana je konferencija “Demografija kontinentalne Dalmacije kao preduvjet opstanka života”, na čijoj panel diskusiji je sudjelovala gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, profesor dr. sc. Anđelko Akrap – voditelj katedre za demografiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, Marko Jelić, gradonačelnik Knina, Radoslav Bobanović, direktor Poljoprivredne zadruge MasVin iz Polače i Drago Nosić iz grupacije Pivac.

Cilj ove konferencije je upozoriti na negativna demografska kretanja na području kontinentalne Dalmacije, te razmotriti mjere i aktivnosti kojima bi demografski trendovi krenuli pozitivnim smjerom.

Gradonačelnica Križanac je istaknula da vidi perspektivu Sinja u povezivanju OPG-ova, obrtnika, malih i srednjih poduzetnika kroz gastro i turističku ponudu.