stožer civilne zaštite logo
PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 4.8.2020.
4. kolovoza 2020.
Čestitka gradonačelnice povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice Vojno-redarstvene akcije „Oluja“
5. kolovoza 2020.

Dana 03. kolovoza 2020. godine, ispred prostora Gradske vijećnice Grada Sinja, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Sinja.
Tema sjednice je bilo utvrđivanje prijedloga Preporuka u cilju sprečavanja širenja epidemije bolesti COVID-19, na području Grada Sinja za vrijeme trajanja 305. alkarskih svečanosti, kao i analiza dosadašnjih aktivnosti i učinjenog.
Konstatirano je kako zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, a i Gradu Sinju, ove godine naše najveće svečanosti 305. Sinjsku Alku i Blagdan Velike Gospe dočekujemo u iznimnim okolnostima – okolnostima pandemije koronavirusa – Covid -19.
Naravno da zbog okolnosti, organizacija tih događanja predstavlja i čini ove događaje visoko rizičnim s epidemiološke strane te ih ove godine nije moguće organizirati na uobičajen način. Stoga je pri organizaciji svakog događaja, manifestacije ili obavljanja bilo koje djelatnosti potrebno rigorozno i u svemu slijediti i provoditi zadane epidemiološke okvire i važeće Preporuke i upute HZJZ.
Živimo u godini kada su otkazane Olimpijske igre, Europsko prvenstvo u nogometu, Oktoberfest i brojne druge svjetski i lokalno poznate manifestacije, no na jedan način ipak smo privilegirani jer ćemo unatoč pandemiji, sukladno našoj dugogodišnjoj tradiciji, uspjeti organizirati ovogodišnje 305. alkarske svečanosti, kao i samo svetkovinu slavljenja naše nebeske zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske.
Stožer CZ Grada Sinja i gradske službe, a posebno epidemiološka i zdravstvena struka su uložili iznimne napore u sprječavanju širenja zaraze na području našeg grada. Zbog toga apeliramo na organizatore planiranih događaja, sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju svoje djelatnosti da postupaju odgovorno i u skladu s okolnostima. Naša je osnovna zadaća sačuvati zdravlje kako domaćih ljudi, tako i svih onih koji će u ovim danima pohoditi Sinj. Budimo u tome ustrajni i odgovorni, jer zdravlje i sigurnost lokalne zajednice nema alternativu, niti cijenu.
U tom smislu, jednoglasnom odlukom svih članova Stožera donesen je Zaključak o utvrđivanju Preporuka, kojim se preporuča okvir u kojem se predlaže održati ovogodišnje 305. Alkarske svečanosti. Zaključak možete pogledati ispod ove objave.