SVETA NEDELJA
Potpisivanje povelje prijateljstva između Sinja i Svete Nedelje
10. lipnja 2022.
SVETA NEDELJA
Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je potpisao povelju prijateljstva između Grada Sinja i Grada Svete Nedelje
10. lipnja 2022.
VRTIĆ

Dana 9. lipnja 2022. godine u prostorijama Muzeja Cetinske krajine održana je uvodna konferencija projekta „Mala sinjska priča“ kodnog broja UP.02.2.2.16.0195.

Administratorica Antonia Jukić otvorila je konferenciju i uvodnim govorom pozdravila sve nazočne, osobito predstavnike partnera na projektu gradonačelnika grada Sinja Mira Bulja, i dogradonačelnika Denisa Bobetu te ravnateljicu dječjeg vrtića „Bili cvitak“ Mirjanu Pavić.

Nakon uvodnog dijela, okupljenima se obratio dogradonačelnik Denis Bobeta:
„Iznimno je važno istaknuti kako ovim Programom omogućavamo djeci produženi boravak u svrhu edukacije djece uz dodatni razvoj psihomotornih sposobnosti, uključivosti, a ujedno je cjelokupno rješenje za roditelje koji rade duže na poslu.
Ova vlast se zalaže za poboljšanje demografske slike i povećanje nataliteta u gradu Sinju raznim mjerama kontinuirano prateći razvoj djeteta od predškole do završetka fakulteta, što nam je najvažniji faktor ostanka i opstanka ljudi na ovom području.
Nažalost, bivše vlasti nisu ništa učinile za povećanje kapaciteta vrtića pa smo mi pokrenuli taj veliki posao i evo već ćemo u 8.mjesecu dovršiti novi vrtić u Brnazama, pripremili smo projekt vrtića u Glavicama, te smo u fazi ishođenja za lokacijsku i građevinsku dozvolu, za vrtić u Karakašici.
Imamo još neke solucije za lokacije dodatnih skupina tako da ćemo nastojati do 9.mjeseca preurediti prostor za još većim kapacitetom mreže vrtića“, istaknuo je sinjski dogradonačelnik Bobeta.

Ravnateljica dječjeg vrtića „Bili cvitak“ Mirjana Pavić poželjela je svim odgojiteljima, stručnim suradnicima, administrativnom i tehničkom osoblju uspjeh u radu ispunjen radošću i zadovoljstvom, a djeci svih dobnih skupina radost življenja uz puno igre, učenja i istraživanja.

Koordinatorica projekta Jelena Alčić predstavila je projekt kroz ciljeve, ciljne skupine, aktivnosti, elemente i u konačnici pokazatelje i rezultate projekta. Kroz projekt je planirano uvođenje produljenog radnog vremena u 8 odgojnih skupina u centralnom objektu „Bili Cvitak“ i područnim objektima Alkarić, Maslačak, Vrapčić i Potočnica, razvoj i provedba 4 posebna programa: glazbeni, plesni, engleski i sportski program, nabave opreme i didaktike te stručno osposobljavanje odgojiteljica i stručne službe. U sklopu produljenog boravka i uvođenjem posebnih programa zaposlit će se 17 novih stručnih djelatnika i 4 djelatnika pomoćnog osoblja.

Kroz produljenje radnog vremena, edukaciju zaposlenika i uvođenjem novih programa unaprijedit će se usluga , a opremanjem prostora osigurati obogaćeni, zdraviji, raznovrsniji dani za svakodnevni boravak djece u dječjem vrtiću.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove objave isključiva je dogovornost Dječjeg vrtića Bili cvitak.
Više informacija o EU fondovima na www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.