U Sinju otvoreno igralište za obitelj i djecu – Family point
15. veljače 2024.
Počeo drugi semestar studija Mediteranske poljoprivrede u Sinju, gradonačelnik Bulj potpisao ugovor o korištenju gradskog zemljišta Sveučilištu
21. veljače 2024.

Predstavnici Geofizičkog odsjeka, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu održat će Okrugli stol u Sinju na temu Siguran (su) život s potresima – na primjeru grada Sinja.

S obzirom na činjenicu da je područje grada Sinja jedno od najtrusnijih područja u Republici Hrvatskoj, obavljena su terenska istraživanja u sklopu mikrozonacije područja grada Sinja.

Rezultati provedenog istraživanja doprinijet će boljem poznavanju svojstava tla i stijena, ali će se dobiti i kartografski prikaz zona seizmičke aktivnosti koji će doprinijeti kvalitetnijem planiranju građevinskih zahvata i urbanizacije grada općenito.

Tako će se dobiti informacije za kvalitetnu protupotresnu gradnju što je glavni preduvjet za daljnji razvoj grada.

Okrugli stol otvoren je za javnost, a predstavnici Projekta pozivaju sve zainteresirane u četvrtak, 22. veljače 2024. godine u 11 sati u zgradu Palacina gdje će lokalnoj javnosti predstaviti CRONOS projekt, njegove ciljeve i dosadašnji rezultati.